Steans Beans: koffiebranderij met de missie koffieboeren te ondersteunen
28 november 2018 

Steans Beans: koffiebranderij met de missie koffieboeren te ondersteunen

Steans Beans, een micro koffiebranderij uit Amsterdam. De jonge ondernemer Stean, geboren en getogen in Kenia, heeft een grote passie voor koffie en duurzaam ondernemen. Zijn droom is om met zijn koffiebranderij de koffieboeren te ondersteunen, zodat zij betere kansen krijgen.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Het ambachtelijk branden van koffie is een lang en inspannend proces. Het vereist totale aandacht om te komen tot een kwaliteitsproduct. Bij Steans Beans worden alle koffies met de hand geroosterd.

Professionele barista`s doen dit door enkel en alleen gebruik te maken van hun zintuigen.
De specialty coffee wordt gebrand voor de horeca en voor alle liefhebbers van duurzame koffie.

Tevens worden er voor de zakelijke klanten barista trainingen gegeven en is er advies op maat bij de aanschaf van apparatuur. Voor de thuisliefhebber worden er regelmatig koffie gerelateerde evenementen georganiseerd.

Koffiebonen

De geïmporteerde koffie is uitsluitend afkomstig uit Rwanda.
Er wordt gewerkt met single origin koffie.

Rwanda, Nyamasheke
Deze koffie is afkomstig uit een favoriete regio in Rwanda. Kenmerkend is het intense, zoete aroma van honing en cacao, dat samenvloeit met enkele complexe bloemige tonen.
Naast espresso ook zeker aan te raden als cappuccino of macchiato.
De koffie is verkrijgbaar voor filter en espressobereiding.

Verkoop

De Steans Beans koop je via de webshop en worden ook geleverd aan restaurants en cafés.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij Steans Beans heeft geen adresgegevens.

Contact:
Telefoon: –
Website: steansbeans.com

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen