arrow_drop_up arrow_drop_down
11 maart 2019 

Koffie Torenhof, ambachtelijke koffiebranderij

Koffie Torenhof is een koffiebranderij die inmiddels al vijf generaties koffie brandt van hoge kwaliteit. Torenhof is niet voor niets een begrip in de regio. Het koffiebranden gebeurt ambachtelijk en kent nog koffies met smaken die de jaren 60 typeren. Zo staat Koffie Torenhof garant voor verse en bijzondere koffie, elke dag.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De branderij van Koffie Torenhof is gelegen in een beschermd monumentengebouw in Eernegem. De kennis van het koffiebranden wordt al generaties doorgegeven en continu verbeterd. Ambachtelijkheid staat voorop en dat komt overal in terug. De koffiebonen zijn van 100% Arabica kwaliteit. Ze worden langzaam gebrand, met precisie en liefde voor het product. De trommelbrander wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 220°C. Deze langzame manier van branden, zorgt voor een zachte en vooral volle smaak van de koffiebonen. De koffie met al zijn unieke aroma’s komt zo volledig tot zijn recht.

De koffieschilletjes die vrijkomen bij het branden, worden gerecycled. Zo wil Koffie Torenhof bijdragen aan een beter milieu.
De koffie is verkrijgbaar via de website of in de gezellige koffiewinkel.

Koffiebonen

Het assortiment koffie bestaat uit diverse melanges. Met name de typische Torenhof Dessert koffie is erg gewild. Deze melange weerspiegeld de koffiesmaak uit de zestiger jaren. Het is absoluut een bijzondere koffie om te drinken.

Verder zien we in het assortiment:

  • Espresso Italia, een 100% Arabica koffie.
  • Moka melange
  • Utz Certified, een melange van 100% Arabica bonen.
  • Cafe Primo, een volle koffie melange. Ideaal als heerlijke espresso, maar zeker ook geschikt als smakelijke cappuccino.
  • Cafe Fino, een melange samengesteld voor de echte fijnproever.

Verkoop

De koffie van Koffie Torenhof kan je kopen in hun gezellige koffiewinkel, maar ook online.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffie Torenhof
Oostendesteenweg 251
8480 Ichtegem (Eernegem)

Openingstijden:

Open van maandag tot vrijdag
van 8u30 tot 12u
van 13u30 tot 18u

Contact:
Telefoon: +32 (0) 59 27 84 66
Website: www.koffie-torenhof.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen