Franke koffiemachine kopen voor je bedrijf? Ja of nee?
arrow_drop_up arrow_drop_down
9 augustus 2019 

Franke koffiemachine kopen voor je bedrijf? Ja of nee?

Elke Franke koffiemachine wordt in Zwitserland gemaakt. De innovatieve volautomatische koffieautomaten zijn er voor bijna elk capaciteitsniveau. Voor bijna elk bedrijf is er een passende oplossing. Met de recent ontwikkelde iQflow technologie hebben ze de volgende stap gezet voor optimale koffie extractie proces. Het personaliseren van je koffie smaak gaat nu nog eenvoudig.

Inhoudsopgave

Franke: het bedrijf
5 redenen om een Franke koffiemachine te kopen
Assortiment Franke koffiemachines
        A200 koffiemachine
        A400 koffiemachine
        A600 koffiemachine
        A800 koffiemachine
        A850 koffiemachine
        A1000 koffiemachine
Conclusie

Franke: het bedrijf

Franke is meer dan 100 jaar geleden opgericht. Dit Zwitserse bedrijf heeft meer dan 10.000 medewerkers. Ze zijn gespecialiseerd in professionele voeding en water systemen. In Nederland kennen we dit bedrijf vooral van de professionele koffiemachines.

De koffieautomaten zijn innovatief en degelijk maar hebben zoals de meeste Zwitserse producten een saai ontwerp.

Lekker koffie op het werk draagt bij aan de werkbeleving. Dit zijn 5 redenen waarom Franke een optie zou kunnen zijn.

5 redenen om een Franke koffiemachine te kopen

1. Koffie oplossingen op maat

Voor het Franke assortiment maakt het niet uit hoeveel koffie er per dag gedronken wordt. Voor elk capaciteitsniveau is er een oplossing.

2. Technologie

Elke koffiemachine is voorzien van de iQFlow technologie. Deze vernieuwing zorgt voor een constante druk tijdens het extractie proces. Dit is het moment waarbij alle goede elementen uit de koffiebonen worden gehaald. Het zorgt er voor dat het resultaat van gecreëerde smaakprofiel ook constanter is.

3. Zeer goed melkschuim

Het beste melkschuim wordt door een barista en een stoompijpje gemaakt. Voor volautomaten is dit altijd een moeilijk proces geweest. Het is een optie bij Frank maar de FoamMaster zorgt voor zeer goed melkschuim. Voor een zetten van een cappuccino is dit onontbeerlijk.

4. Bediening

De Frank koffiemachines hebben dan niet het mooiste design maar ze hebben wel een prettige bediening.

5. Kwaliteit en onderhoud

Franke werkt alleen met kwaliteitsvolle materialen. Om een lange levensduur te garanderen is een dagelijkse reiniging ontzettend belangrijk. Ook hiervoor heeft de fabrikant handige technologie ontwikkeld. De EasyClean en de CleanMaster zorgen voor een deels automatische reiniging.

Assortiment Franke koffiemachines

Met dit assortiment is er voor elk type bedrijf of organisatie een koffie oplossing:

Franke A200 koffiemachine

Met de A200 koffieautomaat kan je zo’n 75 kopjes koffie per uur zetten. De machine is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. Met de verschillende opties wordt het al snel zeer prijzig.

Franke A200 koffiemachine

Franke A200 koffiemachine

 

Franke A400 koffiemachine

De Frank A400 is voor kleinere organisatie het innovatieve koffie genot. Afhankelijk van de voorkeuren kan je de machine modulair opbouwen.

Franke A400 koffiemachine

Franke A400 koffiemachine

Franke A600 koffiemachine

De Franke A600 koffiemachine is veelzijdig om alle mogelijke uitbreidingen te realiseren. Op deze manier kun je precies voorzien in de behoeftes van de gebruikers. Met de opties zoals schuimlaag, extra aroma’s en de keuze in de koffiesoort is er voor ieder wat wils.

Franke A800 koffiemachine

Met de A800 koffieautomaat zijn er ontelbare koffie variaties. Een persoonlijk smaakprofiel is geen probleem voor deze machine.

Franke A850 koffiemachine

Met de A850 FoamMaster koffieautomaat kan je het melkschuim volledig naar wens instellen.

Franke 850 Foammaster koffiemachine

Franke A850 FoamMaster

Franke A1000 koffiemachine

De A1000 is de meest veelzijdige uit het assortiment. Je kan je favoriete koffie zelfs verder personaliseren door het toevoegen van allerlei aroma’s. Het Flavour Station maakt je specialty coffee nòg specialer.

Franke A1000 koffiemachine

Franke A1000 koffiemachine

Conclusie

Met Franke wordt goede koffie gezet met machines die van topkwaliteit zijn. Dit mag je natuurlijk verwachten van een Zwitsers bedrijf. Voor de meeste bedrijven hebben ze een geschikte oplossing voor espresso koffie. Voor grote productie faciliteiten met veel medewerkers die tegelijkertijd pauze hebben zijn de volautomaten minder geschikt. Hiervoor kan je beter kijken naar de filterkoffie oplossingen van Animo.

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen