arrow_drop_up arrow_drop_down
12 maart 2019 

Koffiebranderij Dumolyn, de authentieke smaak van ambachtelijke koffie

Koffiebranderij Dumolyn is gelegen in Knokke-Heist, een gemeente in West-Vlaanderen. De branderij werd in 1953 opgericht door Roger Dumolyn. Door de jaren heen is er steeds gemoderniseerd en inmiddels is er een stevige reputatie opgebouwd. De ambachtelijke wijze van koffiebranden is nooit veranderd, en dat proef je terug in de hoge kwaliteit.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de branderij staat een grote Probat koffiebrander opgesteld. Al sinds het ontstaan van de branderij wordt er gebrand volgens het slowroast principe. Dat wil zeggen dat de koffiebonen langzaam worden geroosterd. Altijd met aandacht voor de unieke smaken en heerlijke aroma’s. Nadat de koffiebonen bruin zijn, wordt het proces gestopt. Zo ontstaat er koffie met een zachte smaak, die niet zwaar valt op de maag.

Oude zetmethodes, vernieuwde smaken en bovenal kwaliteit, zijn de belangrijkste speerpunten.

De koffie is verkrijgbaar in de webshop en in de koffiewinkel in Knokke. Uiteraard kun je ook een heerlijk kopje espresso of cappuccino laten serveren door een barista. Hiervoor kun je terecht in diverse horecazaken.

Koffiebonen

Het assortiment bestaat uit diverse melanges en single origin koffies. Er wordt alleen gewerkt met Arabica bonen afkomstig uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Santos, een Braziliaanse koffie met subtiele smaken. Gebrand voor filterkoffie. Heerlijk als cappuccino en zeer licht verteerbaar.
  • Gold, een melange samengesteld uit specialty coffees afkomstig uit Zuid-Amerika en Ethiopië. De koffie heeft een ronde uitgesproken smaak. Gebrand voor bereiding in espressomachines.
  • Guatemala Antigua Pastoral, een elegante koffie met verfijnde kruidige aroma’s. Bijzonder is het vleugje cacao dat je proeft bij de afdronk. Gebrand voor bereiding in de cafetière of als filterkoffie.
  • Costa Rica, een mooie gebalanceerde zoete koffie met een klein zuurtje. Heerlijk als pure espresso en gebrand voor bereiding als filterkoffie.

Verkoop

De koffie van koffiebranderij Dumolyn kan je rechtstreeks bij de koffiebranderij kopen in hun winkel in Knokke, via de webshop of via rechtstreekse bestelling per telefoon of mail.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Koffiebranderij Dumolyn
Natiënlaan 245
8300 Knokke-Heist

Openingstijden:

Maandag: 09.00-11.00u & 13.30-17.00
Dinsdag: 09.00-11.00u & 13.30-17.00
Woensdag: Gesloten
Donderdag: 09.00-11.00u & 13.30-17.00
Vrijdag: 09.00-11.00u & 13.30-17.00
Zaterdag: 09.00-11.00u & 13.30-17.00
Zondag: Gesloten

Contact:
Telefoon: +32 (0) 50 62 77 03
Website: www.dumolyn.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen