De koffieliefhebber, artisanale koffiebrander sinds 2015
arrow_drop_up arrow_drop_down

De koffieliefhebber, artisanale koffiebrander sinds 2015

Koffiebranderij De Koffieliefhebber is gelegen in Veltem-Beisem en werd in 2014 opgericht door Stijn van Schoonlandt. Vanuit zijn passie voor bijzondere koffies, werd zijn droom De Koffieliefhebber werkelijkheid. Ben je op zoek naar exclusieve single origin coffees? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de koffiebranderij worden de specialty coffees met zorg uitgezocht. Smaak en kwaliteit bepalen of de koffieboon geschikt is. Maar even belangrijk zijn de omstandigheden op de plantages. Strenge kwaliteitscontroles worden toegepast, waarop ook het brandproces tot in detail is afgestemd. Het roosteren van de koffiebonen gebeurt in kleine hoeveelheden om de bijzondere smaken maximaal tot uiting te laten komen. De koffies worden middelmatig bruin gebrand. Daardoor ontstaat een zachte koffie die goed verteerbaar is voor de maag. Na het branden worden de koffiebonen verpakt in speciale ventielverpakkingen. Zo is versheid ook echt gegarandeerd.

Koffiebonen

De koffiebonen zijn afkomstig van over de hele wereld. Er wordt voornamelijk gewerkt met 100% Arabica bonen. Deze koffiebonen bevatten minder cafeïne en hebben daardoor een zachte, aromatische smaak.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Koffie Brazilië – Muriqui, een ietwat zoete koffie met smaken van chocolade, caramel en amandel. Ideaal te bereiden als filterkoffie.
  • Koffie Burundi – Kiboko, een zacht fruitige koffie, met tonen van citrus en rode bessen. Zeer geschikt als pittige espresso.
  • Koffie Nicaragua – Buenos Aires Maragogype, de uitblinker onder de koffies. Zachte en verfijnde smaken typeren deze koffie van top kwaliteit. Heerlijk te drinken als espresso, maar ook goed te bereiden als cappuccino of filterkoffie.

Verkoop

De koffiebonen van De Koffieliefhebber kan je online kopen via hun webshop of in één van hun verdeelpunten.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
De Koffieliefhebber
Clarahof 32
3020 Herent (Veltem-Beisem)

Openingstijden:

Deze koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 497 97 44 37
Website: dekoffieliefhebber.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen