arrow_drop_up arrow_drop_down
8 februari 2019 

Coffeecompany, intens goede koffie uit Amsterdam

Coffeecompany, een koffiebranderij gelegen in Amsterdam-Oost. Opgericht in 1996 en inmiddels in het bezit van een eigen koffiebrander. Branders Tom en Nathan maakten van hun droom werkelijkheid. Het aanbieden van diverse koffiesoorten die te bereiden zijn met verschillende zetmethodes. Ga vooral proeven in een van de vele koffiebars.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In 2013 opende Coffeecompany haar eigen koffiebranderij met koffiebar. De branderij is 7 dagen per week geopend. Het hele assortiment koffie wordt hier door professionele barista’s bereid. Van overheerlijke cappuccino met latte art, tot de pure espresso of slow coffee voor de liefhebber. Het branden van de koffie gebeurt in dezelfde ruimte. Koffie roosteren is een absolute ambacht en dat kun je hier met eigen ogen zien.
Er wordt met liefde en precisie geëxperimenteerd met de de diverse single origin coffees, waarbij steeds gezocht wordt naar de beste melanges.
In het proeflokaal worden ook proeverijen georganiseerd.

Koffiebonen

De koffiebonen worden al sinds het begin direct ingekocht bij de koffieboeren. Hierdoor is er veel informatie beschikbaar over het productieproces en over de smaakprofielen.
De koffies zijn verkrijgbaar in de koffiebar of in de webwinkel. In de webshop zijn onder andere ook de Chemex en Aeropress verkrijgbaar voor de verfijnde koffieliefhebber.
Een kleine greep uit het assortiment:

  • Oude School Espresso, een melange vol chocolade smaken uit Guatemala, gecombineerd met het zachte van Brazilië. Ideaal als cappuccino of macchiato.
  • Nieuwe school espresso, een koffie die licht werd gebrand. De fruitige aroma’s spelen de hoofdrol. Een mooie melange van koffiebonen uit Peru en Brazilië.
  • Amigo de Betania Espresso, een gewassen koffie met volle fruitige aroma’s gecombineerd met een rietsuikersmaak.
  • Guji Highlands Ehiopië, een natural koffie met intens fruitige smaken, mooi vermengd met het zoete van chocolade.

Verkoop

De koffiebonen van Coffeecompany kan je online kopen via hun webshop. Ze verkopen er ook accessoires, koffieabonnementen en thee.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Coffeecompany HQ
Zeeburgerpad 13
1018 AH Amsterdam

Openingstijden:

Bezoek uitsluitend op afspraak.

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 428 2248
Website: coffeecompany.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Friends of coffee lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
11 juni 2017 heb ik voor het eerst koffie gedronken. Ik werd meteen gegrepen door de smaak en het potentieel. Ondertussen heb ik een barista opleiding gevolgd. Koffie is een passie geworden en ben ik Friends of coffee gestart. Mijn doel is om het bewustzijn betere koffie zetten en drinken te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen